Emisiunea

Gandita initial ca o emisiune prin care diverse puncte de vedere ale unor DJ erau exprimate, Ora de Groove s-a bucurat de un oarecare succes, ceea ce ne-a determinat sa largim aria de acoperire si orizontul muzical pe care noi il consideram nelimitat sau infinit. Astfel, cele mai recente inregistrari ale emisiunii de pe undele fm erau disponibile si in format audio pentru cei care nu aveau ocazia sa le asculte "in direct". Mai mult despre emisiunea Groove Hour

Muzica Groove Hour
Foolin' Around - Brown & Steve LittlemenBrown & Steve Littlemen
Foolin' Around
The Pimp Deville EP - Phil WeeksPhil Weeks
The Pimp Deville EP
Love Tilt - Grant DellGrant Dell
Love Tilt
Mai multa muzica Mai multa muzica
Newsletter
Selecteaza...
Groove Hour - Show Radio
E-mail

Versiunea Romana | English Version

Groove Hour 202 mixat de Inland Knights

Laurence Richie si Andy Riley s-au intalnit in 1993 prin prisma petrecerilor gratis care se organizau in Marea Britanie de catre Smokescreen sound system. Cu un grup alcatuit din opt persoane care aruncau petreceri pentru mase numeroase de oameni de-alungul oraselor engleze. Utilizand prin rotatie cele mai necunoscute locatii unde sa-si poate desfasura evenimentele, Laurence si Andy s-au straduit sa tina cat se poate de secrete aceste evenimente, dar si negandu-le in acelasi timp pentru a evita intalnirile cu legea locala. Intr-un tarziu Smokescreen s-a alaturat unui turneu european legal, ce includea seri de deep house cu mai multe scene (camere), ocazional fiind insotite si de locuri amenajate pentru muzica lounge, down tempo, jazz sau funk. Lucrand impreuna cu echipa Smokescreen, Laurence si Andy si-au unit interesul de a produce muzica pe cont propriu. Deja, in 1998, ajunsesera sa-si realizeze un mini studio in Nottingham, si s-au alaturat celor de la Toka Project.

Inland Knights Vol. 1 a marcat lansarea label-ului Drop Music in 1998; o miscare independenta dedicata muzicii house de calitate ce a dat pietei muzicale o alternativa a muzicii house prin compilatii, EP-uri sau cd-uri mixate. In momentul de fata catalogul casei de discuri Drop Music contine pe putin 50 de release-uri si s-a integrat in miscarea clubbing engleza foarte usor, comunitatea de artisti inmultindu-se anual, adoptand noi abordari in muzica deep house. Cert este si faptul ca dupa ce trupa s-a infiintat, Richie & Riley au avut numeroase reprezentatii artistice in Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Singapore, Malaysia, Turcia, teritoriul american, Rusia si mai de curand Europa. Sub pseudonimul de Inland Knights perechea de producatori a lansat materiale si pentru diverse case de discuri precum 20:20 Vision, Vista, Siesta, NRK, Low Pressing si multe altele. In 2001 si-au lansat primul album „Creative Spaces” pentru Drop Music, album considerat o siguranta a calitatii muzicii house, funky, deep si melodiasa. Pentru varianta de CD a albumului, Inland Knights au optat sa foloseasca inregistrarea bruta a sunetului, fara masterizare digitala sau lansare pe vinyl. Anul 2005, a fost pentru duo-ul englez un an plin cu sedinte de studio, inregistrari, remixuri pentru Tango Recordings, MobileTrax (un label condus de amicul lor Steve Lee de la Littlemen). Lanseaza la unul dintre cele mai importante case de discuri de deep house, NRK, o compilatie, cu numele „Family Duals”, cd ce contine piese de pe catalogul Drop Music alaturi de cele mai interesante productii ale colaboratorilor. In 2007, Inland Knights a pregatit doua volume, Inland Knights Vol. 1 si 2.

Sustin ca vor sa echilibreze timpul din studio cu cel din timpul deplasarilor pentru seturile lor de DJ, pentru ca „daca faci un lucru excesiv, risti sa pierzi sa-l faci si pe celalalt”.

Prima aparitie a celor de la Inland Knights la Groove Hour, cu un mix deep, tech & chicago house marca Drop Music.

Track-uri

http://www.dropmusic.co.uk
Groove Hour 202 mixat de Inland Knights Asculta inregistrarea emisiunii HiFi
Groove Hour 202 mixat de Inland Knights Asculta inregistrarea emisiunii LoFi

Alte emisiuni

Groove Hour 203 mixat de Elis
Publicat: 18/04/07 07:49

Groove Hour 201 mixat de Elis
Publicat: 16/03/07 18:01

Groove Hour 200 mixat de Jay Tripwire
Publicat: 03/03/07 17:44

Groove Hour 199 mixat de Miss Megan
Publicat: 09/02/07 07:29

Groove Hour 198 mixat de Elis
Publicat: 30/01/07 00:37

GrooveHour
Dezvoltat de BlueChip Computers BlueChip Computers