Emisiunea

Gandita initial ca o emisiune prin care diverse puncte de vedere ale unor DJ erau exprimate, Ora de Groove s-a bucurat de un oarecare succes, ceea ce ne-a determinat sa largim aria de acoperire si orizontul muzical pe care noi il consideram nelimitat sau infinit. Astfel, cele mai recente inregistrari ale emisiunii de pe undele fm erau disponibile si in format audio pentru cei care nu aveau ocazia sa le asculte "in direct". Mai mult despre emisiunea Groove Hour

Muzica Groove Hour
Love Tilt - Grant DellGrant Dell
Love Tilt
Homegrown - Heath HaroldHeath Harold
Homegrown
Secrets - Ananda ProjectAnanda Project
Secrets
Mai multa muzica Mai multa muzica
Newsletter
Selecteaza...
Groove Hour - Show Radio
E-mail

Versiunea Romana | English Version

Markus Homm

DJ GrooveHour
Acelasi Groove
Markus Homm

Biografie

Markus Homm, un neamţ cu origini din România, atras de muzică şi dans. Asa se poate caracteriza în două cuvinte unul dintre Dji germani care s-au lansat pe plan internaţional. Deţine rezidenţiate lunare la unele dintre cele mai apreciate locaţii de întâlnire ai artiştilor de pe scena muzicii house : Yumla (Hong Kong) şi Mach 1 (Germania). Dansator profesionist, a avut ocazia sa cunoască cele mai indepartate locuri şi practici de entertainment acumulând experienţă în Campionate Mondiale şi Europene de Dans Sportiv.

Muzica a devenit mai mult decât o pasiune, căpătând ideologia unei forme de viaţă, de a trăi şi de a se exprima prin sunet. Primul pas în acest sens a fost făcut alături de un alt artist născut în România, Mihai Popoviciu (Gigolo Records, Germania) cu care a început un proiect muzical ce cuprinde stiluri de minimal, deep sau funky house. Sub numele de „Light & Skin”, Markus Homm şi Mihai Popoviciu crează piese de viitor cu un vibe şi stil personal, un sound aparte şi un suport internaţional, o îmbinare între sunet occidental şi familiarul urechii formate, ecoul simţindu-se într-un ultim reflex în România după promovarea şi feedbackul pe care îl primesc de la radiourile şi artiştii cu care sunt în contact.

Locurile de „pelerinaj” unde Markus Homm a semnat condica, includ nume de cluburi din Singapore, Los Angeles, Miami, New York, Londra, Tokyo, Hong Kong, locuri cu care este în legătură strânsa de fiecare dată când este invitat să presteze, fiind unul dintre puţinii artişti din „background” care reuşesc să facă seri cu muzică de calitate şi unice menţinând un stil constant şi în acelasi timp dinamic abordat de fiecare dată altfel.

Toyto Studio / Records reprezintă uzina din care ideile lui se aştern pe „layer”, pe portativ şi într-un final idei care se fac auzite în puterea sunetului din cele mai mari cluburi. Pentru producţie, se ajută de un Power Mac G5, două sintetizatoare, Edirol Firewire Controller toate ieşind cristal prin două monitoare Macki. Pe partea de mixaj se foloseşte de Rane 2016a, Pioneer CDJ 1000, Denon S5000, 2 Technics MK 2 1210, Vestax 3 Band Isolator, Pioneer EFX 1000 şi o pereche de monitoare Tapco.

Cum îi place să recunoască şi pe site-ul propriu, stilul dezvoltat după simţurile lui cuprinde arii de funky house, tribal house sau electro.

Discografie

www.markushomm.com

Vincent Calissa

Originar din Rwanda, Vincent şi-a delimitat cariera artistică în 1997 de când s-a stabilit România şi a început un amplu proiect de trupă de muzică si dans axat pe cultura africană. Produce muzică...
Detalii: Vincent Calissa

Atfc

Aydin The Funky Chile (ATFC) organiza propriile sale petreceri ilegale la varsta de 16 ani. In prezentul si-a dezolvatat propria sa casa de discuri sub numele de Onephatdeeva, sub care isi produce muzica. Primul hit a fost “In and...
Detalii: Atfc
GrooveHour
Dezvoltat de BlueChip Computers BlueChip Computers