Emisiunea

Gandita initial ca o emisiune prin care diverse puncte de vedere ale unor DJ erau exprimate, Ora de Groove s-a bucurat de un oarecare succes, ceea ce ne-a determinat sa largim aria de acoperire si orizontul muzical pe care noi il consideram nelimitat sau infinit. Astfel, cele mai recente inregistrari ale emisiunii de pe undele fm erau disponibile si in format audio pentru cei care nu aveau ocazia sa le asculte "in direct". Mai mult despre emisiunea Groove Hour

Muzica Groove Hour
Aura - MotorcitysoulMotorcitysoul
Aura
Sweet Child Of Mine (Mylo Remix) - Flat PackFlat Pack
Sweet Child Of Mine (Mylo Remix)
Step It Up (Justin Michael Remix) - Blake RearyBlake Reary
Step It Up (Justin Michael Remix)
Mai multa muzica Mai multa muzica
Newsletter
Selecteaza...
Groove Hour - Show Radio
E-mail

Versiunea Romana | English Version

Ian Pooley

DJ GrooveHour
Acelasi Groove
Ian Pooley

Biografie

Imediat dupa despartirea prieteneoasa de V2 Records, Ian Pooley si-a propus noi puncte ce trebuiau atinse – mai inalte ca niciodata. Fiind unul dintre cei mai respectati producatori de muzica dance, maestrul muzicii deep disco house a fost ocupat si preocupat de imaginea de viitor prezentand totul prin creatiile sale. De la inceputurile lui adolescentine in 1990, cand Ian asculta Detroit techno,Derrick May, aptitudinile sale muzicale au progresat constant evoluand. De la primii pasi in muzica house, care partial sunt prezenti pe primul album "The Times" (1996, Force Inc.) primul sau album de debut ca artist / producator numit "Meridian" (1998, V2) si mult apreciatul "Since Then" (2000, V2), Ian Pooley si-a creat un loc printre numele importante si grele de pe scena Djilor autohtoni. Multi au apelat la el pentru diferite productii sau servicii de remixare, printre care artisti ca Dee-Lite, The Cardigans, Yello sau Modjo – doar cativa.

Remarcabil este ca de-alungul anilor in care a produs, Ian Pooley si-a urmat ideile si s-a concentrat exact pe abordarea muzicala pe care a ales-o. Pentru Ian, cariera nu a insemnat urmarea sfaturilor date de catre promotori sau detinatori de case de discuri, astfel avand o pata de culoare in viata. Nimic nu-i putea distrage atentia de la elementele lui muzicale.si modul unic de a imbina ritmuri de house cu multe alte stiluri diferite, toate acestea fiind o rezultanta a filozofiei lui.

Pentru pregatirea recentului album, Ian Pooley si-a luat studioul in Noua Zealanda unde si-a petrecut o vara, mai exact in Piha. Intr-un loc retras cu vedere spre ocean, Pooley a gasit timpul necesar pentru a se concentra asupra productiilor. In studioul „ascuns“, au fost create primele acorduri, cu Ian improvizand constant si dand viata unu sunet aparte. Un rezultat ale acestor sesiuni retrase a fost si piesa inspirata din numele micii statiuni "Piha" Piesa care a fost creata banal cand producatorul din Noua Zealanda Magic J l-a vizitat pentru o perioada scurta. Desi nu s-a gandit ca piesa va fi un hit chart, "Piha" a urcat in clasamentele majoritatii tarilor europene.

Avand computerul plin de muzica noua, Ian Pooley a parasit Noua Zealanda in pofida Australiei pentru a finisa piesele incepute la Piha. Instrumentisti consacrati au contribuit in studioul din Sydney, inregistrand partituri de saxofon, percutii si trompete in timp ce solistii adaugau voci puternice si sensibile pentru a da viata. A fost un mare prilej si onoare pentru Ian Pooley de a-l avea invitat pe albumul sau unul dintre artistii sai preferati : Marcos Valle, mentorul stilului Bosa Nova in stil brazilian, cu parti de pian si chitara, folosind si vocea pe unele cantece. Apoi pe alta piesa s-a gasit vocea lui Terry Callier, probabil unul dintre cei mai talentati cantareti de soul si blues. Alte co-productii sunt inca in faza de desfasurare sau de re-editare, de la care se asteapta multe. Alta surpriza a fost un telefon recent de la Dieter Meier si Boris Blank din trupa Yello, cerand suportul lui Ian pentru productia a trei piese de pe noul album Yello care se vrea a fi lansat in curand.

In timp ce marca muzicii Ian Pooley a ramas aceasi, sunetele si armoniile din piesele lui se inspirau dintr-o paleta foarte mare de stiluri. Acorduri braziliane si ritmuri latine se regasesc in productiile sale la fel ca si soul, jazz si blues sau note nostalgice de Detroit techno sau New Jersey house, influente care se gasesc si pe seria compilatiilor reusite lansate de NRK, Nite Life.

Pentru a-si promova muzica in stilul lui, Ian Pooley si-a creat propria casa de discuri numita "Pooled". Pe Pooled se vor gasi piese de pe albumele in derulare,dar va reprezenta si o rampa de lansare a altor artisti talentati. Interesanta si activa, viata de DJ a lui Ian l-a dus in locuri pe glob unde fanii se intalnesc pentru a-l asculta. In timpul calatoriilor, Ian a fost in cautare permanenta de artisti noi pana acum cultivand o serie de oameni buni, peste care isi asterne experienta si ideile, neinfluentand decat in bine, ceea ce s-a dovedit a fi un succes pentru casa ce discuri Pooled.

Discografie

http://www.ianpooley.com/

Bobby Pharelle

Rasarind din capitala muzicii house, Chicago, Bobby Pharelle, DJ, producator si manager al renumitei casei de discuri Jamayka Recordings Group (Jamayka, Funk’d, Jamayka Soul si noul label cu inclinatii spre electro – tech Superpun...
Detalii: Bobby Pharelle

Markus Homm

Markus Homm, un neamţ cu origini din România, atras de muzică şi dans. Asa se poate caracteriza în două cuvinte unul dintre Dji germani care s-au lansat pe plan internaţional. Deţine rezidenţiate...
Detalii: Markus Homm
GrooveHour
Dezvoltat de BlueChip Computers BlueChip Computers